Astfel, în 1990, a fost selectat de Federaţia Română de Alpinism, prin maestrul emerit al sportului Alexandru Floricioiu, în echipa României formată din zece membri, ca să participe la o expediţie internaţională în Munţii Tian Shan ( „Munţii Cerului”, în limba chineză ), la graniţa dintre Kazahstan şi China, unde a escaladat în timp record vârful Khan - Tengri (7010 metri).
În 1998, la inţiativa lui Ladislau Hathazi şi a profesorului Alexandru Floricioiu, a organizat o expediţie sută la sută românească pe celebrul vârf Nanga - Parbat ( „Muntele Ucigaş” ), alegând un traseu dificil pe versantul Rupal, unde se află cel mai mare perete din Himalaya.
„Expediţia putem spune că a avut succes: din punct de vedere practic a fost cucerit vârful mic, cum i se spune (o diferenţă de nivel de 50 de metri faţă de vârful mare), iar cei patru alpinişti care au ajuns acolo nu au putut ieşit pe vârful mare din cauza furtunii”.
În 2006 a mai organizat înca o expediție de recunoaștere tot în Nanga Parbat alături de Alexandru Floricioiu și tineri alpiniști brașoveni.
Ca antreprenor, Ladislau Hathazi a deschis primul magazin privat non-stop din Braşov (ABC Magazin), pe strada Lungă, vis-a-vis de Memorandului. Apoi, a fost proprietarul unei făbricuţe de bere, la Ghimbav, al cărei brand este unul de succes şi astăzi. A vândut afacerea şi la puţin timp a demarat investiţia sa de suflet: Complexul Turistic 7 Crai.
De asemenea Ladislau Hathazi a fost viceprimar al Brașovului, în perioada 1996-2000 și consilier local timp de 12 ani (până în anul 2012).
S-a stins din viața pe data de 6 Noiembrie 2017 la poalele Muntelui lui favorit, Piatra Craiului.
„Încă de tânăr mi-au plăcut Munţii Piatra Craiului, pe care-i consider cei mai frumoşi şi spectaculoşi din România, şi mă regăsesc sufleteşte în tot ce am făcut acolo”.