Complexul Turistic 7Crai

Despre noi
 Complexul 7Crai

Povestea noastră a început o dată cu visul unui om excepțional, Ladislau Hathazi, acum 24 de ani. Totul a pornit de la pasiunea și iubirea pentru munte, aer curat și liniște sufletească. În prima fază am dorit să facem din acest loc un mic sanctuar al familiei noastre construind o cabană de vacanță, ceea ce am și realizat. Însă în timp am constatat că putem face mult mai mult, că putem împărtăși acest colț de rai și cu alți oameni, iubitori ai muntelui. Așa a luat naștere încetul cu încetul conceptul de locație turistică. 

Pe parcursul acestor ani am extins “cabana de vacanță”, ani la rând, până s-a ajuns la forma de azi de care suntem foarte mândri să o împărtășim cu dumneavoastră. Astăzi suntem o echipă tânără cu mult entuziasm și spirit de aventură. Avem foarte multe de învățat dar și de dăruit. Dorim ca și dumneavoastră să faceți parte din drumul pe care l-am ales pentru acest Complex: 

7 CRAI. 

Conceptul nostru de viitor este de a menține și de a îmbunătăți confortul și serviciile, precum și de a împărtăși darurile minunate pe care le are de oferit acest munte împreună cu fauna și flora lui.

Vă dorim o ședere cât mai plăcută alături de noi!   


ȘI NU UITA ! ÎMPĂRTĂȘEȘTE ȘI TU CU CEILALTI ! 

1+
Recenzii Booking
1+
Clienti

 

HATHAZI LADISLAU

Fondatorul Complexului 7Crai

                                  

DESPRE  HATHAZI LADISLAU


             Alpinist, antreprenor, politician, viceprimar al Braşovului şi consilier municipal. Acestea sunt cele câteva cuvinte care-l caracterizează pe braşoveanul Ladislau Hathazi.

             S-a născut în 27 Februarie 1954 în orasul de la poalele Tâmpei, Brașov. De mic copil a iubit sportul practicând mai întâi atletism și baschet ca mai apoi să ajungă să practice alpinismul. 

             A jucat baschet de performanță la Liceul cu Program Sportiv din Brașov. În clasa a XII-a a fost selecționat să facă parte din Lotul Național Lărgit astfel participând la un turneu în Bulgaria. Acolo a scăpat pe contraatac accidentându-se grav la genunchiul stâng. Pentru a nu râmâne șchiop i-a fost recomandat să meargă mult pe teren variat, adică pe munte. Astfel a luat amploare pasiunea pentru cățărare, o activitate pe care a continuat-o si în armată. 

           Întors din armată s-a apucat de alpinismul de performanță la Clubul Sportiv Creația ( fostă “ Voința “) unde a facut cățărare viteză pe trasee pe echipe și individual, realizând performanțele de Campion și Vicecampion Național. 

            A fost coautor la descoperirea și stabilirea unor noi trasee montane în Munții Postăvarul ( Vanga Mare, sub partea superioară a pârtiei Lupului ) și Munții Leaota ( Turnul Zacotelor ). Iar mai apoi la inițiativa sa, alături de alți doi colegi ( Florin Ularu și Nicolae Cojan ) a deschis cel mai lung și dificil traseu din România, în peretele Văii Albe din Munții Bucegi și anume Memorialul Emilian Cristea. Aceasta realizare i-a adus titlul de Maestru al Sportului. 

            În 1988 a participat la Prima Expediție Românească în Himalaya în încercarea de a escalada vârful de 8051 m, Broad Peak (Falchan Kangri), denumit în trecut K3. Este un munte situat ca înalțime pe locul 12 pe glob. 

             Acesta a fost primul succes notabil al alpinismului românesc.


           Astfel, în 1990, a fost selectat de Federaţia Română de Alpinism, prin maestrul emerit al sportului Alexandru Floricioiu, în echipa României formată din zece membri, ca să participe la o expediţie internaţională în Munţii Tian Shan ( „Munţii Cerului”, în limba chineză ), la graniţa dintre Kazahstan şi China, unde a escaladat în timp record vârful Khan - Tegri (7010 metri). 

            În 1998, la inţiativa lui Ladislau Hathazi şi a profesorului Alexandru Floricioiu, a organizat o expediţie sută la sută românească pe celebrul vârf Nanga - Parbat ( „Muntele Ucigaş” ), alegând un traseu dificil pe versantul Rupal, unde se află cel mai mare perete din Himalaya. 

             „Expediţia putem spune că a avut succes: din punct de vedere practic a fost cucerit vârful mic, cum i se spune (o diferenţă de nivel de 50 de metri faţă de vârful mare), iar cei patru alpinişti care au ajuns acolo nu au putut ieşit pe vârful mare din cauza furtunii”.

             În 2006 a mai organizat înca o expediție de recunoaștere tot în Nanga Parbat alături de Alexandru Floricioiu și tineri alpiniști brașoveni.


             Ca antreprenor, Ladislau Hathazi a deschis primul magazin privat non-stop din Braşov (ABC Magazin), pe strada Lungă, vis-a-vis de Memorandului. Apoi, a fost proprietarul unei făbricuţe de bere, la Ghimbav, al cărei brand este unul de succes şi astăzi. A vândut afacerea şi la puţin timp a demarat investiţia sa de suflet: Complexul Turistic 7 Crai. 

             De asemenea Ladislau Hathazi a fost viceprimar al Brașovului, în perioada 1996-2000 și consilier local timp de 12 ani (până în anul 2012). 

             S-a stins din viața pe data de 6 Noiembrie 2017 la poalele Muntelui lui favorit, Piatra Craiului. 


              „Încă de tânăr mi-au plăcut Munţii Piatra Craiului, pe care-i consider cei mai frumoşi şi spectaculoşi din România,  şi mă regăsesc sufleteşte în tot ce am făcut acolo”.

Conducerea

Un leader înascut, cu mare capacitate de creație , implicare și dăruire.Camil este omul care pune multă pasiune și munca în tot ceea ce face, având oenergie debordanta. Iubirea lui față de munte și natură l-au atras în acest conceptde la 7 Crai pe care dorește să-l aducă la o formă optimă.  








Camil Hathazi General Manager

 Pasiunea pentru munte a venit pe cale ereditară, dar nu numai.Ea adoră călătoriile, natura și sporturile outdoor, acestea aducându-i o mare bucurie interioară. Are un spirit de echipă dezvoltat și iubește interacțiunea cu oamenii. Prin proiectul de la 7 Crai dorește să transmită mai departe frumusețiile acestui munte unic și spectaculos, Piatra Craiului, și de asemnea să unească oamenii de pretutindeni. 




Sînziana Hathazi Corporate-Owner

Un bucătar este inima unui restaurant.El este Bogdan și este bucătarul șef al complexului turistic ,,7Crai,,Bogdan dobândește arta  preparatelor culinare de mai bine de 12 ani.Astăzi fiind ,nu doar un bucătar ci și un adevărat artist care pune multa pasiune creând opere de artă delicioase și aspectuoase. Lucrând atât în România cât și în alte țări precum Anglia,Spania și Franța a dobândit un mix de culturi de preparate culinare cât și diferite tehnici ale artei culinare. Preparatele lui sunt atât speciale,originale cât și foarte delicioase.


Oancea Bogdan Chef